تعيين جنسيت فرزندان

دانشجوي كارشناسي ارشد تغذيه
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه

تاريخچه اين رژيم:
 تمایل ، كوشش و جستجو برای به دست آوردن یك وسیله مطمئن جهت تأثیرگذاری برجنسیت فرزند مورد نظر،  به قدمت تاریخ بشر است.
تعداد و تنوع این دستورات به قدری زیاد است كه تقریباً هرقوم و ملتی برای به دست آوردن فرزندی  ازجنسیت مورد نظر و اكثراً پسر توصیه هائی داشته و به آنها عمل می كرده است. كثرت و تنوع این دستورات و كوشش ها برای پیدا كردن روش مطمئن، نشانه علاقه فراوان بشر به داشتن فرزند از هردوجنس و تعدد این توصیه ها دلیل بر نارسا  بودن و به دست نیاوردن نتیجه مطلوب ازعملكرد آنها بوده است. ولی همیشه تعیین جنسیت كودك مفید نیست و موجب برهم خوردن تناسب جنسیت كودكان خواهد شد. دركره جنوبی كه امكان تعیین جنسیت جنین در مراحل اول حاملگی در دسترس همه وجود دارد. تولد پسر 14 درصد بیش از دخترها است.
حتما می دانید كه انتخاب جنسیت كودك از طریق اسپرماتوزوئید است. بدین معنی كه مرد تعیین می كند كه كودك دختر شود یا پسر!
روش انتخاب جنسيت از طريق تغذيه منشا حيواني دارد،  اسپول كوسكي موفق شد با تغيير دريافت بعضي از املاح در رزيم غذايي نوع جنسيت دلخواه را تا 80 درصد موفقيت در گاو به دست آورد. او ايده اين كار را از مطالعات قبلي كه در سال 1933 ميلادي روي لارو كرم هاي دريايي و سپس روي لارو هاي قورباغه انجام شده بود كسب كرد. در آبي كه به آن پتاسيم اضافه شده باشد بيشتر نوزادان  نر مي شوند در آب هاي قليايي و به ويژه غني از كلسيم بيشتر نوزادان ماده مي شوند در آب هايي كه در آن تعادل يوني وجود دارد در جنسيت نيز تعادل وجود دارد،  نصف نر و نصف ماده مي شوند.
نتایجی كه از به كار بردن این روش گزارش شده،  یكنواخت نیست و بعضی از مراكز تا 80 درصد موفقیت گزارش داده اند. اما این نتایج  زمانی می تواند قابل قبول و قابل اعتماد باشد كه رژیم غذائی به تنهائی مورد استفاده واقع شود و سایر روشها همزمان با این روش به كار گرفته نشود.
در انسان اگر چه نحو عمل رژیم غذایی و استفاده از رژیم مناسب شناخته نشده ولی حدس زده می شود که ممکن است به علت تغییر متابولیسم تخمک و بخصوص یون‌های سطح خارجی آن در صورتی که تخمک یون مناسب را داشته باشد بتواند اسپرماتوزوئید حامل کروموزوم جنسی y یعنی پسر یا x یعنی دختر را به طرف خود جلب کند.
نتایجی که از به کار بردن این روش گزارش شده، یکنواخت نیست و بعضی از مراکز بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد موفقیت گزارش داده اند، اما این نتایج، زمانی می تواند قابل قبول و قابل اعتماد باشد که رژیم غذایی به تنهایی مورد استفاده واقع شود و سایر روش ها همزمان با این روش به کار گرفته نشود.
اساس رژيم:

روش استفاده از رژیم غذایی استاندار خاصی ندارد و تا حدود زیادی با مواد غذایی معمول در هر کشور ارتباط دارد. ولی نتایج به دست آمده از این تحقیقات، یکنواخت بوده و هدف از آن تغییر تعادل موجود بین یون های منیزیم، سدیم، پتاسیمو کلسیماست. تحقیقات نشان داده است که برای پسر بودن جنین بالا بودن نسبت سدیم و پتاسیم و پایین بودن نسبت کلسیم و منیزیم متابولیسم لایه خارجی تخمک را طوری تغییر می دهد که اسپرماتوزوئید حاوی کروموزوم جنسی y را جذب

مي كند. بالا بودن میزان کلسیم و منیزیم خون و پایین بودن میزان سدیم و پتاسیم باعث می شود اسپرماتوزوئید حاوی کروموزوم x به طرف تخمک جذب شود و نوزاد دختر شود.

پس برای تعیین جنسیت نسبت بین یونها مهمتر از غلظت آنهاست.

ها در این روش برای پسر دار شدن  بالا بودن نسبت:
 K+Na/ Ca+Na
 و برای دختر دار شدن بالا بودن نسبت :
 Ca+Na/ K+Na
 دارای اهمیت است.
اصول لازم يراي پسر دار شدن:
لازم است مواد غذايي انسان غني از سديم و پتاسيم و فقير از كلسيم باشد
اصول لازم براي دختر دار شدن:
لازم است رژيم غذايي فقير از سديم و پتاسيم و غني از كلسيم باشد.
روش اجرا:
اگرچه اصول كار ساده است روش اجراي آن آسان نيست و دقت در اجراي آن شديدا لازم است

چه زماني رژيم غذايي را شروع كنيم؟
حداقل دو پريود ماهانه قبل از تاريخ پيش بيني شده براي بارداري مورد نياز است، اين حداقل زمان لازم براي رعايت رژيم است، چون به ندرت اتفاق مي افتد كه بارداري دقيقا در زمان پيش بيني شده به وجود آيد.
دوران رژيم:
رژيم بايد تا زماني كه بارداري با انجام تست هاي آزمايشگاهي دقيقا مشخص مي شود ادامه داشته باشد.

نحوه تاثير رژيم:
اين رژيم غذايي موجب تغيير يوني محيط دروني شده و موجب تغيير تمايل غشاي اوول  مي شود بدين ترتيب زمينه و شانس را براي ورود اسپرماتوزوئيد هايي نر نسبت به اسپرماتوزوئيد هاي ماده آماده مي كند

ممنوعيت اجراي اين رژيم:
ابتدا بايد مطمئن باشيم كه ممنوعيت  براي اجراي رژيم وجود نداشته باشد.
ممنوعيت رژيم غذايي براي پسر دار شدن در موارد زير است:
فشار خون بالا
ناراحتي هاي قلبي
نارسيي هاي كليوي
ممنوعيت رژيم غذايي براي دختر دار شدن در موارد زير است:
اختلالت عصبي
 بالا بودن كلسيم خون
نارسايي هاي كليوي
براي پسر دار شدن چه بايد كرد؟
بايد از مواد غذايي حاوي سديم و پتاسيم بالا استفاده و مصرف كلسيم محدود گردد:
مواد غذايي زير توصيه مي شود:
مركبات ، زردآلو، آناناس، موز، هلو، گلابي، سيب،گوجه سبز، آلو خيار، خرما، گيلاس، تمشك، توت فرنگي، انجير، خربزه، آب ميوه و سبزي، حبوبات، كنگر فرنگي،گوجه فرنگي، پياز، چغندر قرمز، زيتون، قارچ، كلم، ذرت، نخود سبز، سيب زميني، سبوس گندم، شاه بلوط، تره شاهي، كنسرو ماهي،كره، ماالشعير،كلوچه، نقل، قهوه، چاي
براي دختر دار شدن چه بايد كرد؟
براي دختر دار شدن بايد از مواد غذايي حاوي كلسيم بالا استفاده شود و مصرف سديم و پتاسيم محدود گردد.
مواد غذايي زير توصيه مي شود:
پنير سفيد، ماست، شير، تخم مرغ، بادام و بادام زميني بدون نمك گردو لوبيا سبز، مارچوبه، كاهو سبز، ماكاروني، گوشت 100 گرم در روز، ماهي كه با بخار پخته شده و كاملا آبش گرفته شده باشد.
تدارك رژيم با احتياط
بايد به خاطر داشت كه هرگونه انحراف از رژيم توصيه شده شانس موفقيت را كم مي كند. مصرف رژيم توصيه شده توسط زوجين موجب آساني اجراي آن مي شود، گرچه نوع تغذيه مرد به طور مطلق تاثيري در مكانيسم اين عمل ندارد.
 بسيار مهم است كه تركيب يوني داروهايي را كه زن در طول مدت اجراي رژيم دريافت مي كند بررسي كنيم به ويژه قرص هايي كه به شدت غني از سديم هستند.
درمانگاه هايي كه مسئول ارايه اين توصيه ها هستند تاكيد مي كنند كه مصرف تمام قرص هاي ضد بارداري در دوران اجراي رژيم متوقف شود،  بنابراين براي پيشگيري از بارداري از ساير روش ها همراه با روش نزديكي منقطع استفاده شود.
اگر میخواهید فرزند دو قلو داشته باشید بیشتر لبنیات مصرف کنید:
مطالعات نشان داده است که که مصرف مقادیر فراوان لبنیات احتمال دوقلو زایی را افزایش میدهد.در حال حاضر مشخص شده است نوعی پروتئین موجود در کبد حیوانات با عنوانIGF که در شیر و فرآورده های لبنی وجود دارد ،میزان تقسیم سلولی جنین در مراحل ابتدایی رشد را افزایش میدهد و موجب دو قلو زایی می شود.